Ingredienser
12 - 14portioner
Kaka
- 2,5dlvetemjöl
- 4mskkakao
- 2dlrörsocker strö eller muscovadosocker (använder du strösocker så ta 1,5 dl)
- 1tskbakpulver
- 1tskvaniljsocker
- 175gsmält smör
- 3ägg
- 50gmörk choklad
Fudgetopping
- 150gmork choklad
- 150grumsvarmt smör
- 1,5dlflorsocker
Så lagar du
- Värm ugnen till 180 grader, över och undervärme.
- Klä en springform, 24 cm, med bakplåtspapper.
- Lägg alla torra ingredienser till kakan i en bunke och blanda.
- Tillsätt sedan smält smör, smält mörk choklad och ägg.
- Vispa ihop smeten tills allting blir ordentligt blandat med en elvisp. Vispa inte längre än nödvändigt, smeten ska bara blandas ihop.
- Baka mitt i ugnen i 20 min. Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
- Förbered under tiden fudgen. Blanda ihop rumsvarmt smör (ej smält) och florsocker i en bunke. Vispa ihop det med en elvisp eller kör det i en mixer.
- Tillsätt sedan smält choklad och mixa snabbt ihop allting.
- När kakan har svalnat brer du fudgen över den. Täck formen med plast och låt kakan stelna i kylen i minst 1 h. Kakan klarar sig fint i kylen i 8-10 timmar innan servering.