Chokladfudgetårta

Chokladfudgetårta

Ingredienser

12 - 14portioner

Kaka

  • 2,5dl
    vetemjöl
  • 4msk
    kakao
  • 2dl
    rörsocker strö eller muscovadosocker (använder du strösocker så ta 1,5 dl)
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 175g
    smält smör
  • 3
    ägg
  • 50g
    mörk choklad

Fudgetopping

  • 150g
    mork choklad
  • 150g
    rumsvarmt smör
  • 1,5dl
    florsocker

Så lagar du

  1. Värm ugnen till 180 grader, över och undervärme. 
  2. Klä en springform, 24 cm, med bakplåtspapper. 
  3. Lägg alla torra ingredienser till kakan i en bunke och blanda. 
  4. Tillsätt sedan smält smör, smält mörk choklad och ägg. 
  5. Vispa ihop smeten tills allting blir ordentligt blandat med en elvisp. Vispa inte längre än nödvändigt, smeten ska bara blandas ihop. 
  6. Baka mitt i ugnen i 20 min. Ta ut och låt svalna i rumstemperatur. 
  7. Förbered under tiden fudgen. Blanda ihop rumsvarmt smör (ej smält) och florsocker i en bunke. Vispa ihop det med en elvisp eller kör det i en mixer. 
  8. Tillsätt sedan smält choklad och mixa snabbt ihop allting. 
  9. När kakan har svalnat brer du fudgen över den. Täck formen med plast och låt kakan stelna i kylen i minst 1 h. Kakan klarar sig fint i kylen i 8-10 timmar innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!