Chokladsemla

Tid:

En tallrik med två chokladsemlor, gjorda med chokladbullar, ganache och choklad-grädde. Recept av Gustaf Mabrouk.

Tid:

Nu har det på riktigt blivit dags för semlor. Varför inte göra några otraditionella men otroligt goda. En luftig chokladsemla med egengjord mandelmassa med kakaobitar. Semmelfrossa DELUX utlovas!

Ingredienser

10 portioner

Fördeg

  • 140 g
    mjölk
  • 20 g
    färsk jäst
  • 100 g
    vetemjöl

Deg

  • 190 g
    vetemjöl
  • 50 g
    socker
  • 50 g
    ägg (1 st)
  • 50 g
    smör, rumstempererat
  • 16 g
    kakaopulver
  • 2 g
    salt

Mandelmassa på kakaobönor

  • 100 g
    mandel, flagad och rostad
  • 30 g
    kakao nibs
  • 50 g
    florsocker
  • vatten
  • bittermandelolja efter smak

Chokladfyllning

  • 250 g
    grädde
  • 325 g
    mörk choklad
  • 60 g
    socker

Till servering

  • 1 liter
    vispgrädde

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg