Dopp i kopp

Dopp i kopp.

Publicerat:

Tillagningstid:

En norrländsk klassisk delikatess som helst lagas på pyttesmå färskpotatisar.

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    färskpotatis, delikatesspotatis eller mandelpotatis gärna små i storleken.
  • 100g
    smör
  • 1
    schalottenlök
  • 10g
    gräslök, finhackad
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1msk
    citrongräs, finhackat
  • 1tsk
    citronsaft

Så lagar du

1. Koka potatis i saltat vatten.

2. Smält smör i en kastrull. Finhacka gräslök, citrongräs, löken och vitlök och låt det ligga i smöret utan att ta färg.

2. Häll några matskedar vatten från potatiskoket och citronsaften i smöret och rör om. Fördela i trevliga gamla koppar. Doppa potatisar och njut!

Dela det här receptet med dina vänner!