Energirik soppa på kycklingskrov

Energirik soppa på kycklingskrov.

Publicerat:

Man kan tycka att det låter lite äckligt att koka ett helt kycklingskrov, men det fina med denna soppa är att man inte ser hur den ser ut.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1
    hel kyckling, skrovet
  • liter
    vatten
  • 1
    morot, finhackad
  • 20g
    babyspenat, strimlad
  • 2msk
    ingefära, färskriven
  • 2msk
    färsk koriander, finhackad
  • ½st
    färsk chili, finhackad
  • ½st
    lime (spara den andra delen till garnering)
  • 2klyfta(or)
    vitlök, hackade
  • 1
    citrongrässtjälk
  • 2
    ägg
  • 2msk
    grädde
  • 1msk
    skirat smör
  • 2msk
    västerbottensost, riven
  • salt och peppar

Så lagar du

Förberedelser

1. Rosta slantade morötter och palsternackor i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Låt sedan torka i ugnen på 65 grader i en timme.

På utflykten

1. Rosta skrovet snabbt på glöden eller på ett galler.

2. Lägg skrovet i en kaffepanna tillsammans med de övriga ingredienserna.

3. Ställ pannan på glöden och låter sjuda i 30–40 minuter.

4. Plocka ur citrongräset och skrovet innan du serverar soppan, gärna med ett sous-vide ägg.

Sous-vide ägg i termos

1. Blanda samtliga ingredienser i en vanlig plast- eller en ziplockpåse. Låt påsen vara öppen och sänk ner den i en bunke med vatten. Sänk den inte under vattenytan.

2. När du gör detta pressas luften ut ur påsen, var noga med att försluta påsen ordentligt.

3. Lägg ned påsen i en termos och slå på det varma vattnet. Stäng sedan termosen och låt stå i minst 30 minuter.

4. Lägg ner ägget i energisoppan, eller servera på en smörgås.

Dela det här receptet med dina vänner!