Glassufflé på åkerbär med äppelsorbé

Åkerbär

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    åkerbärspuré
  • 2-3st
    äggulor
  • 150g
    socker
  • 1dl
    vatten
  • 3dl
    grädde
  • 500g
    äppelpuré
  • 100g
    socker
  • 1st
    gelatinblad
  • citronsaft
  • 3msk
    calvados

Så lagar du

Sufflé:

1. Koka upp vatten och socker, låt kallna.

2. Vispa samman purén och gulorna med den kalla sockerlagen.

3. Sätt bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden tills det blir en tjock kräm, cirka 85 grader.

4. Passera smeten genom en tät sil.

5. Rör om tills det har svalnat.

6. Vispa grädden och blanda ner.

7. Häll smeten i portionsformar.

Sorbé:

1. Koka puré, socker och pressa över citronsaften.

2. Blötlägg gelatinet och blanda ner det i den ljumna smeten..

3. Tillsätt spriten, kan uteslutas.

4. Kör den i en glassmaskin, ställ in i frysen.

Dela det här receptet med dina vänner!