Glödbakade rödbetor med svarta vinbär
Publicerat:
2020-08-26Tillagningstid:
Ett lite mustigare grönsakstillbehör som får en pigg och trevlig syra med de svarta vinbären. Denna rödbetsrätt är bästa kompis med lammet och biffen, men den gör heller inte bort sig som sällskap till en naturell risotto.
Ingredienser
4portioner
- 8strödbetor med blast
- 4mskolivolja
- 2dlsvarta vinbär
- 2-3mskrödvinsvinäger
- 1mskhonung
- olja till pensling
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Tvätta rödbetorna och skär av blasten/bladen, men spara några centimeter av stjälken intill rödbetan och skölj blasten.
2. Placera betorna tätt på ett ark folie, ringla över oljan och salta. Lägg ytterligare ett ark över och vik in kanterna till ett tätt paket.
3. Baka i mitten av ugnen på 200 grader cirka 30-40 minuter. Ta ut när betorna är mjuka rakt igenom, testa med en kniv.
4. Mosa vinbären med vinägern och honungen.
5. Pensla blasten med olja och krydda med salt.
6. Grilla både beta och blast på direkt glöd utan lock tills bladen är lätt svedda.
7. Blanda betor, blast och vinbär. Krydda med salt och peppar.