Glödbakade rödbetor med svarta vinbär

Glödbakade rödbetor med svarta vinbär.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett lite mustigare grönsakstillbehör som får en pigg och trevlig syra med de svarta vinbären. Denna rödbetsrätt är bästa kompis med lammet och biffen, men den gör heller inte bort sig som sällskap till en naturell risotto.

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    rödbetor med blast
  • 4msk
    olivolja
  • 2dl
    svarta vinbär
  • 2-3msk
    rödvinsvinäger
  • 1msk
    honung
  • olja till pensling
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Tvätta rödbetorna och skär av blasten/bladen, men spara några centimeter av stjälken intill rödbetan och skölj blasten.

2. Placera betorna tätt på ett ark folie, ringla över oljan och salta. Lägg ytterligare ett ark över och vik in kanterna till ett tätt paket.

3. Baka i mitten av ugnen på 200 grader cirka 30-40 minuter. Ta ut när betorna är mjuka rakt igenom, testa med en kniv.

4. Mosa vinbären med vinägern och honungen.

5. Pensla blasten med olja och krydda med salt.

6. Grilla både beta och blast på direkt glöd utan lock tills bladen är lätt svedda.

7. Blanda betor, blast och vinbär. Krydda med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!