Grytstekt björnytterlår

Tillagningstid:

Grytstekt björnytterlår

Publicerat:

Tillagningstid:

Ytterlåret tillagas med en klassisk bräsering i gryta med massa rött vin, mustig selleri och en liten rökt touch från enkvisten. Till detta serverar jag en enkel spetskålsrätt med skogens guld.

Ingredienser

4–6 portioner

Björngryta

  • 1 kg
    björnkött (ytterlår eller stek)
  • 1
    hel rotselleri
  • 3
    gula lökar
  • 5 dl
    rött vin
  • 1 liter
    vatten
  • 1
    enkvist
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • 1
    spetskål
  • 3 hg
    kantareller
  • 200 g
    smör
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 2
    schalottenlökar
  • salt
  • peppar
  • 2
    dillkronor alt 3 msk färsk dill

Så lagar du