Hemgjord yoghurt

Hemgjord yoghurt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Otroligt lätt i konsistensen är den hemgjorda yoghurten. Det tar två dygn för yoghurten att bli färdig men din arbetsinsats är bara 3 minuter. Ganska bra utdelning på kort tid alltså.

Ingredienser

  • 2liter
    helmjölk, 3,5%
  • 2dl
    naturell yoghurt

Så lagar du

1. Blanda helmjölk och naturell yoghurt i en form. Baka i ugn på 45 grader över natten.

2. Låt stå i rumstemperatur ytterligare en natt. Låt rinna av genom silduk till önskad konsistens. Spara vasslen (läs mer nedan).

3. Ställ sedan i kylskåp för att stanna av syrningsprocessen. Använd 2 dl av yoghurten för att göra en ny sats.

4. Servera med honungsgranola och ringla honung över.

Tips

Vasslen som rinner av kan man använda till mycket. Du kan använda den när du bakar eller så kan du söta den med lite honung och frysa ner den till en jättegod isglass. Granité kallas det på kockspråk.

Dela det här receptet med dina vänner!