Kladdkaksburrito med vit choklad och chilihallon

Kladdkaksburrito med vit choklad och chilihallon.

Publicerat:

Tillagningstid:

En geggig kladdkaka som väller ut ur en krispig tortilla med knäckig vit choklad och chilihetta i hallonsylten. Det här spännande sättet att servera kladdkaka är ett samarbete mellan konditorn och chokladälskaren Gustaf Mabrouk, som komponerat kladdkakesmeten, och Erik Brännström som byggt om den till en burrito.

Ingredienser

6portioner

Kladdkakssmet

  • 90g
    smält smör, 1 dl
  • 2
    ägg, 110 g
  • 225g
    rårörsocker, 2,5 dl
  • 90g
    vetemjöl, 1,5 dl
  • 25g
    kakao, 4 msk
  • 15g
    vaniljsocker, 1 msk
  • 3g
    salt, 0,5 tsk
  • 2g
    bakpulver, 0,5 tsk

Burriton

  • 6
    tortillabröd
  • 2dl
    riven vit choklad

Hallonsås

  • 1dl
    hallonsylt
  • 1msk
    limejuice
  • 1tsk
    chiliflakes
  • 1msk
    honung

Så lagar du

Kladdkakssmet

1. Blanda smält smör, socker och ägg.

2. Rör ner de torra ingredienserna och häll smeten i en spritspåse med stor tyll. Det går också bra att skeda på kladdkakssmeten på tortillabrödet.

Hallonsås

Lägg ingredienserna i en kastrull . Rör medan du kokar upp och mixa sedan med stavmixer till slätt. Passera genom trådsil om du vill ha en helt slät sås.

Montering

1. Spritsa eller skeda kladdkakssmet på ett tortillabröd. Vik ihop och lägg med vikningen nedåt i en ugnsform.

2. Strö över riven vit choklad och klicka på hallonsås med chili.

3. Grädda i mitten på ugnen på 180 grader i ca 10-15 minuter. Kladdkakesmeten ska vara väldigt lös när du tar ut formen. Kolla med en sticka! Låt svalna.

4. Servera gärna med vaniljglass.

Dela det här receptet med dina vänner!