Klyftig sallad med ranchdressing & knaperstekt bacon

Klyftig sallad med ranchdressing och knaperstekt bacon

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk ”wedge salad” hittar du ofta på menyn från olika stekhus. Min version är toppad med ranchdressing, tomat och bacon. Om du inte äter bacon så går det bra att ersätta med glutenfria krutonger.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    små gemsallad eller ett isbergssalladshuvud
  • 1paket
    bacon, 120 gram (alt. glutenfria krutonger, rostad lök, nötter)
  • 10
    små tomater
  • 100g
    blåmögelost

Dressing

  • 2dl
    creme fraiche
  • 1tsk
    fransk senap
  • 0,5tsk
    italiensk salladskrydda
  • 2msk
    gräslök, hackad, fryst eller färsk
  • salt & peppar, tabasco

Så lagar du

  1. Ansa och dela salladen i klyftor på längden. Jag brukar lämna en del av roten så att de håller ihop. Lägg dem i kallt vatten.
  2. Blanda samtliga ingredienser till dressingen, smaka av.
  3. Stek bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Du kan förbereda allt detta i god tid om du önskar.
  4. Innan servering: Låt salladen rinna av på ett galler, lägg den på ett fat. Ringla dressing ovanpå och toppa med bacon, tomater och smulad blåmögelost.

Dela det här receptet med dina vänner!