Köttbullar med vörtbröd
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-12-02Tillagningstid:
De här köttbullarna får enkelt julig smak med torkat vörtbröd i smeten.
Ingredienser
2–6 portioner
- 1gul lök
- 450 gnötfärs (eller kyckling, viltfärs eller fläsk)
- 1 tskmalda nejlikor
- 1 tskkryddpeppar
- 2 krmsvartpeppar, gärna tellicherry
- 1 mskmajsstärkelse
- 1 msksenapspulver
- 2 skiva(or)vörtlimpa, torkad eller rostad
- 1 tsksalt
- 1 tskbrun farinsocker
- ½ dlgrädde
- 1ägg
Så lagar du
1. Mortla brödet, hacka löken fint och blanda det sedan med resterande ingredienser i en bunke. Låt gärna smeten stå och mogna i 20 -40 minuter om du har tid.
2. Rulla sedan köttbullarna i din favoritstorlek.
3. Stek i smör.