Marinerad piggvar i te-ponzu

Marinerad piggvar på tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktigt lyxig anrättning som fungerar perfekt som en spännande förrätt. En smakrik och fräsch rätt med asiatisk touch.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    piggvarfilé, tunt skivad (eller annan vit fisk, t ex hälleflundra)
  • 4st
    ostron, delade i mindre bitar
  • 4-6st
    rädisor, fint hackad
  • ½st
    röd chili, fint hackad
  • 1st
    lime
  • 1st
    citron
  • 2st
    tepåsar Earl Grey
  • japansk soja
  • sesamolja
  • färsk koriander

Så lagar du

  1. Skiva piggvaren i ca 2 mm tunna skivor och lägg ut dessa på ett serveringsfat.
  2. Öppna ostronen och ta ut muskeln. Skiva ostronet i tre delar och lägg ut dessa ovanpå fisken.
  3. Hacka rädisor och chili riktigt fint och lägg ut ovanpå fisken.
  4. Pressa lime och citron i en skål och lägg i tepåsarna. Låt stå i 5 minuter. Krama ur tepåsarna.
  5. Tillsätt japansk soja i samma mängd som citronsaft och blanda samman.
  6. Häll blandningen ovanpå fisken. Toppa med lite sesamolja och färsk koriander. Servera.

Dela det här receptet med dina vänner!