Messmörsglass med rårörda hjortron
![Messmörsglass med rårörda hjortron](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2Fimages%2F11920058.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3DWzy_ZLZx&w=3840&q=100)
Publicerat:
2017-01-11Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2dlmjölk
- 2dlvispgrädde
- 3stäggulor
- ¼dlströsocker
- 200gmessmör
Rårörda hjortron
- 200ghjortron, frysta och tinade
- 100gströsocker
Så lagar du
1. Glass: Häll mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Rör om då och då så att det inte bränner vid.
2. Vispa ihop äggulor och socker. Häll i gräddmjölken i en jämn stråle under omrörning. Rör i messmöret och blanda väl.
3. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm försiktigt till 85°. Smeten ska tjockna, men var försiktig så temperaturen inte överstiger 85°, för då kan äggulorna koagulera.
4. Låt smeten kallna helt, helst ska den vila ett par timmar i kylskåp. Kör den sedan i glassmaskin. Har du ingen glassmaskin går det utmärkt att ställa smeten i frysen och röra om 2-3 gånger i timmen i ca 4 timmar.
5. Rårörda hjortron: Rör ihop hjortron och socker, låt stå så sockret löser sig.
6. Servera glassen i fina skålar med hjortron på toppen.