Morotssoppa med kokos, röd curry och quesadillas

Morotssoppa med kokos, röd curry och quesadillas.

Publicerat:

Tillagningstid:

Underbar vintersoppa, vackert orange färg, mättande och närande för kropp och själ.

Ingredienser

4portioner

Morotssoppa

  • 600g
    morötter, i bitar
  • 1
    gul lök, hackad
  • 1klyfta(or)
    vitlök, hackad
  • 1 litenbit(ar)
    ingefära, färsk och hackad
  • 2tsk
    röd currypasta, färdig på burk
  • 1tärning(ar)
    grönsaksbuljong
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk, 400 g
  • 1burk(ar)
    kokta kikärtor, sköljda
  • 1liter
    vatten
  • ¼
    purjolök, strimlad
  • 1 litenpåse(ar)
    cashewnötter, rostade och salta
  • 1
    lime
  • salt
  • olja, till stekning

Quesadillas

  • 1paket
    tortillas
  • 150g
    lagrad hårdost, riven

Så lagar du

Morotssoppa

1. Fräs morötter, lök, vitlök, ingefära och currypasta i olja utan att det får färg.

2. Tillsätt 1 buljongtärning, kokosmjölk, kikärtor och vatten. Koka 15 minuter, gör quesadillas under tiden.

3. Mixa soppan, lägg i purjolök och smaka av med pressad lime och salt.

4. Servera med nötter och bröd.

5. Späd soppan med vatten om du tycker att den är för tjock.

Quesadillas

1. Hetta upp en stekpanna, häll i olja och he i ett bröd, på med ost och ett bröd till.

2. Stek tills osten börjar smälta, vänd och låt bröden få gyllene färg på bägge sidor. Skär eller klipp i snibbar.

Tips

Ha i det du hittar i kylskåpet, en skiva pålägg, hommos, inlagda jalapenos, oliver kanske?

Dela det här receptet med dina vänner!