Ogrässallad med nudlar och kyckling

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Det finns så mycket smaker där ute som vi aldrig tar hand om. Nu är det hög tid för en revolution där vi plockar hem de smakerna som annars bara går förlorade varje år. Här gör jag en rätt med tydligt ursprung i Japan och gifter den med de vilda smakerna från den nordiska floran!

Ingredienser

4 portioner

Sallad

  • 200 g
    sobanudlar
  • 1 msk
    rapsolja
  • 4 dl
    blandade vilda blad (tex. kirskål, våtarv, gatkamomill, svinmålla och rölleka)
  • 2 st
    grillade kycklingbröst

Dressing

  • 2 msk
    japansk soja
  • 2 msk
    risvinäger
  • ½ krm
    strösocker
  • ½ krm
    salt
  • 1 st
    grön chili, finhackad
  • 1 msk
    vitlök, finhackad
  • 1 st
    salladslök, finhackad
  • 1 msk
    rostade sesamfrön

Så lagar du