Ogrässallad med nudlar och kyckling

Ogrässallad med nudlar och kyckling

Publicerat:

Tillagningstid:

Det finns så mycket smaker där ute som vi aldrig tar hand om. Nu är det hög tid för en revolution där vi plockar hem de smakerna som annars bara går förlorade varje år. Här gör jag en rätt med tydligt ursprung i Japan och gifter den med de vilda smakerna från den nordiska floran!

Ingredienser

4portioner

Sallad

  • 200g
    sobanudlar
  • 1msk
    rapsolja
  • 4dl
    blandade vilda blad (tex. kirskål, våtarv, gatkamomill, svinmålla och rölleka)
  • 2st
    grillade kycklingbröst

Dressing

  • 2msk
    japansk soja
  • 2msk
    risvinäger
  • ½krm
    strösocker
  • ½krm
    salt
  • 1st
    grön chili, finhackad
  • 1msk
    vitlök, finhackad
  • 1st
    salladslök, finhackad
  • 1msk
    rostade sesamfrön

Så lagar du

1. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet, kyl dem omedelbart i kallt vatten, sila av vattnet och blanda nudlarna med matoljan så de inte klibbar ihop.

2. Blanda en dressing av soja, vinäger, socker och salt tills sockret och saltet löst sig. Tillsätt finhackad grön chili, vitlök, salladslök och sesamfrön.

3. Plocka ned den grillade kycklingen i mindre trådar och blanda den med dressingen.

4. Skölj och slunga dina vilda blad så de blir rena och spänstiga.

5. Montera nudlarna i djup tallrik och toppa med den marinerade kycklingen de vilda bladen och några små klickar nässelmajonnäs.

Obs 1! Om du vill laga salladen på gröna blad du kan köpa i butik, välj då blad och kryddor med mycket smak.

Obs 2! Viktigt att servera denna rätt väl kyld, gärna med några isbitar så att rätten håller sig kall.

Dela det här receptet med dina vänner!