Pâte sablée tartelett

tarte

Publicerat:

Tillagningstid:

En härlig och frisk citroncurd på en frasig sabléebotten, dekorerad med italiensk maräng, lakrits och citronmeliss. Perfekta till buffébordet!

Ingredienser

6portioner

Pâte sablée tartelett

  • 68g
    smör
  • ½dl
    florsocker
  • 1 ½dl
    mjöl

Citroncurd

  • ½dl
    citronjuice
  • ¾dl
    socker
  • ¾dl
    vatten
  • 1msk
    maizena
  • 1st
    äggula
  • 14g
    smör
  • 20g
    vit choklad

Italiensk maräng

  • 2dl
    socker
  • ¾dl
    vatten
  • 2st
    äggvitor

Dekor

  • lakritsgranulat
  • citronmeliss

Så lagar du

Pâte sablée tartelett

1. Blanda florsocker och smör till en slät massa i en blandare med en vinge. Tillsätt sedan mjölet och blanda till en homogen massa.

2. Låt vila i kyl cirka 20 minuter. Rulla sedan ut degen och skär ut 6 stycken runda plattor.

3. Baka på 160 grader i ca 10 minuter. Låt svalna.

Citroncurd

1. Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och låt sedan, under vispning, koka upp till första bubblan.

2. Stäng sedan av plattan och låt det svalna. 

Italiensk maräng

1. Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka upp det till 110 grader. Börja då vispa ihop äggvitorna i en bunke.

2. Fortsätt koka sockerlagen till 121 grader och häll sedan ned sockerlagen i äggvitan i en tunn stråle under omrörning.

3. Vispa sedan marängen tills den har svalnat.

Montering

1. Spritsa lite citroncurd i mitten av sabléekakan. Fyll en andra spritspåse med maräng och spritsa dekorativa, krusiga toppar runt kanten.

2. Fyll sedan på med lite mer citroncurd. Strö sedan lakrits över marängen och dekorera med citronmeliss. Du kan även bränna marängen innan du dekorerar för att skapa ett annat utseende och konsistens.

Dela det här receptet med dina vänner!