Julpotatis med kryddig twist

En man håller upp en potatis. Han har en jultröja med en ren på sig.

Publicerat:

Tillagningstid:

Potatis får gärna vara kokt och med lite salt, peppar och smör. Men ibland är det roligt med lite nya och i detta fall juliga smaker. Den här kryddiga potatisen passar grymt bra till revbenen eller det kallskurna köttet.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 400g
    skalad potatis
  • 10g
    blandande stjälkar från dill och persilja
  • 2krm
    kummin
  • 1tsk
    gurkmeja
  • 1msk
    salt
  • vatten, så att det täcker potatisen vid kokning
  • 2dl
    créme fraiche
  • 1-2msk
    sambal
  • 1
    rödlök, hackad
  • 1msk
    muscovadosocker

Så lagar du

1. Skala och lägg potatisen i en kastrull och täck med vatten.

2. Lägg i saltet, gurkmejan, kummin och stjälkarna från dill och persilja.

3. Låt koka i 30-40 minuter beroende på storlek på potatisen.

4. Blanda nu créme fraiche, sambal, rödlök och socker i en bunke.

5. Sila av vattnet från potatisen. Slå sedan över såsen och blanda om. Smaklig måltid!

 

Tips
Spara skalet och fritera det till krispig garnering. Använd gärna laktosfri créme fraiche till såsen. Jag sparar alltid på kryddstjälkarna som blir över då du dekorerar julbordet. Ett tips är att skära dom och sedan torka eller frysa in dom. Gillar du stark mat så kör i lite mer sambal.

Dela det här receptet med dina vänner!