Rullströmming på Eriks vis
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-12-21Tillagningstid:
Jag gillar att rulla min strömming med köttsidan utåt. Då får man ännu mer smak på själva strömmingen. Men du kan absolut rulla med skinnet utåt också.
Ingredienser
4–6 portioner
- 300 gströmming
- 1 tsksalt
- 1 mskmirin
- 2 mskmuscovadosocker
- 1 mskriven pepparrot
- 2 mskskaldjursfond
- 3 dlkokosgrädde
- 1 kruk(or)koriander
- 20 gsjögräs att garnera med
Så lagar du
1. Salta strömmingen på båda sidor och rulla den med köttet utåt. Lägg i en ugnsform.
2. Blanda nu i en skål mirin, muskovadosocker, den rivna pepparroten, skaldjursfonden och kokosgrädden. Blanda ordentligt.
3. Häll blandningen över strömmingen och baka i ugnen på 175 grader i 15 min. Ta ut och låt svalna av.
4. Garnera med färsk koriander och sjögräs.