Rullströmming på Eriks vis

En plåtlåda med vit gratäng toppad med färska gröna kryddblad och alger.

Publicerat:

Tillagningstid:

Jag gillar att rulla min strömming med köttsidan utåt. Då får man ännu mer smak på själva strömmingen. Men du kan absolut rulla med skinnet utåt också.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 300g
    strömming
  • 1tsk
    salt
  • 1msk
    mirin
  • 2msk
    muscovadosocker
  • 1msk
    riven pepparrot
  • 2msk
    skaldjursfond
  • 3dl
    kokosgrädde
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 20g
    sjögräs att garnera med

Så lagar du

1. Salta strömmingen på båda sidor och rulla den med köttet utåt. Lägg i en ugnsform.

2. Blanda nu i en skål mirin, muskovadosocker, den rivna pepparroten, skaldjursfonden och kokosgrädden. Blanda ordentligt.

3. Häll blandningen över strömmingen och baka i ugnen på 175 grader i 15 min. Ta ut och låt svalna av.

4. Garnera med färsk koriander och sjögräs.

Dela det här receptet med dina vänner!