Sås på portvin och glögg

En man står utomhus och lagar mat över öppen eld. han andas rök och håller i en matbit.

Publicerat:

Den här såsen är inspirerad av cumberlandsås. Glögg, portvin och apelsin ger en fantastisk smak till viltkött eller paté.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 0,5dl
    portvin
  • 2st
    apelsiner
  • 1dl
    glögg, koncentrerad
  • 2msk
    kycklingfond
  • 0,5dl
    muscovadosocker
  • 1msk
    rökt paprikapulver
  • 2msk
    maizenamjöl
  • 1msk
    vatten

Så lagar du

1. Banda allt.

2. Kläm ur så mycket saft du bara kan ur apelsinen.

3. Koka upp och red sedan av såsen med maizena.

4. Låt sjuda 10-15 minuter.

5. Smaka av med salt.

Dela det här receptet med dina vänner!