Shrimp roll på brioche

Shrimp roll på brioche.

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassisk street food som det finns oändligt många varianter på. Har du inte räkor så går det lika bra med krabbkött, hummer eller pilgrimsmusslor.

Ingredienser

4portioner

Röran

  • 4-6st
    selleriblad, gärna de innersta bladen
  • ½st
    äpple
  • 1dl
    majonnäs
  • 1dl
    gräddfil
  • 1krm
    chiliflakes
  • 4-6droppe(ar)
    tabasco
  • ½dl
    chilisås
  • 1msk
    madeira
  • 1tsk
    citronskal, finrivet
  • 2krm
    salt
  • 1krm
    vitpeppar

Mackan

  • 4st
    korvbröd av brioche
  • 50g
    smör
  • 400g
    skalade räkor
  • 4msk
    gräslök, finskuren
  • 2msk
    lingonvinäger
  • 1st
    lime, till garnering

Så lagar du

1. Hacka sellerin och tärna äpplet fint.

2. Blanda ihop med majonnäs, gräddfil, chiliflakes, tabasco, chilisås, madeira och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

3. Smält smöret och slunga de skalade räkorna i det ljumma smöret.

4. Smöra insidan av brödet och rosta sedan det i en stekpanna med smöret nedåt.

5. Fyll bröden med röran, räkorna och toppa med gräslök. Ringla på vinägern och garnera med lime.

Dela det här receptet med dina vänner!