Singapore carrot cake
Publicerat:
2023-04-28Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
Ingredienser till steg 1
- 180grismjöl
- 40gtapiocamjöl eller maizena
- 6dlkycklingbuljong eller vegetarisk buljong
- 2dlfint riven rättika
- 1dlfint riven gurka
- 2tskhackad vitlök
- 1mskmatolja
- salt
Ingredienser till steg 2
- 1mskhackad vitlök
- 1mskstrimlad saltad rättika "Chai Poh" - kan uteslutas
- 0.5dltorkade små räkor
- 2-3stsalladslökar, fint strimlade
- 1stgurka
- 1mskchilisås eller efter smak
- 3msksöt soya
- 3stägg
- 3dlböngroddar
- matolja
Så lagar du
Steg 1
1. Koka upp vatten och koka den rivna rättikan och gurkan i ca 3-4 minuter eller tills den är svagt genomskinlig. Sila av vattnet och skölj hastigt av i kallt vatten.
2. Blanda samman rismjöl och tapiocamjöl i en bunke. Tillsätt kall buljong och rör noggrant om tills allt har löst upp sig och smeten är fri från klumpar. Smaka av med salt om det behövs. Blanda i rättika och gurka.
3. Hetta upp en wok eller en stor stekpanna och fräs vitlöken i oljan tills den är svagt ljusbrun. Tillsätt smeten och ta av pannan från värmen direkt. Rör noggrant i ett par minuter. Häll upp smeten i en brödform eller liknande och ångkoka sedan kakan i ca 40 minuter.
4. Känn med en sticka i mitten av kakan. Stickan skall vara torr. Kyl ner kakan, gärna över natten, innan du går vidare.
Steg 2
5. Blötlägg räkorna i kallt vatten i ca 15 minuter och häll sedan av vattnet.
6. Skär din carrot cake i mindre bitar ca 3-4 cm långa och ca 2-3 cm breda.
7. Skala gurkan och gröp ur mitten. Skär gurkan diagonalt i va 1-2 cm breda bitar.
8. Hetta upp en wok och stek carrot cake bitarna gyllene runt omkring.
9. Tillsätt vitlöken och stek hastigt. Tillsätt den saltade rättikan och räkorna samt hälften av den strimlade salladslöken och chili. Tillsätt gurkan.
10. Vispa ihop äggen i en skål. Dra allt till ena sidan i woken och stek äggen till en lös omelett på den andra sidan. Innan äggen har stelnat väder du samman allt och tillsätter resterande ingredienser.
11. Strö över den sista salladslöken och servera genast.