Skånsk tempura med kewpiemajonnäs

Skånsk tempura med kewpiemajonnäs.

Publicerat:

Japanerna fullständigt älskar Kewpie-majonnäs. Kanske deras motsvarighet till svenskens ketchup. Här serveras den tillsammans med friterad fänkål, lök och sparris.

Ingredienser

2 - 4portioner

  • 1
    fänkål
  • 1
    lök
  • 1knippa(or)
    späd sparris
  • 2dl
    tempurasmet
  • 1-2dl
    kewpie-majonnäs
  • frityrolja

Tempurasmet

  • 1msk
    majsstärkelse
  • 1tsk
    bakpulver
  • 2dl
    vetemjöl
  • mineralvatten

Kewpie-majonnäs

  • 2
    äggulor
  • 3msk
    maltvinäger
  • 1msk
    dijonsenap
  • ½klyfta(or)
    vitlök
  • 2msk
    svensk dashi (se separat recept)
  • 2-3dl
    matolja
  • salt

Så lagar du

Tempurasmet

Blanda alla torra ingredienser först. Rör ner bubbelvatten till trögflytande smet.

Fritering

1. Skär fänkål och lök i tjocka strimlor, dela sparris på hälften längs med och skär i stavar.

2. Doppa i smeten så det täcker. Fritera i 180 c frityrolja. Lyft och krydda med lite salt.

3. Servera med kewpie-majonnäs.

Kewpie-majonnäs

1. Mixa äggula med alger, vinäger, vitlök och senap.

2. Tillsätt olja i tunnstråle till trögflytande majonnäs. Salta efter smak.

Dela det här receptet med dina vänner!