Smulpaj med crème anglais

Tid:

Smulpaj med creme anglais

Tid:

Här har du kanske världens godaste smulpaj! Hemligheten är det krispiga smultäcket och mängden smul mot fyllning. Här gör jag den med äpplen med självklart går det utmärkt att byta ut fyllningen mot exempelvis blåbär eller rabarber. (Men tänk på att dubbla sockret i fyllningen om du använder lite syrligare rabarber) Vaniljsåsen créme anglais är försvinnande god och går utmärkt att förbereda någon dag i förväg och förvara i kylskåp.

Ingredienser

6–6 portioner

Fyllning

  • 600 g
    syrliga äpplen
  • 1/2 dl
    socker
  • 1 msk
    kanel

Smul

  • 150 g
    kallt smör
  • 2,5 dl
    vetemjöl
  • 1 dl
    strösocker
  • 1/2 tsk
    bakpulver
  • 1 tsk
    salt
  • 1/2 msk
    vaniljsocker
  • 2 dl
    havregryn
  • 1/2 msk
    nymalen kardemumma

Crème anglais (vaniljsås)

  • 3
    äggulor
  • 3 dl
    vispgrädde
  • 3 dl
    mjölk, 3%
  • 1
    vaniljstång
  • 3 msk
    strösocker
  • 4 tsk
    majsstärkelse

Så lagar du