Sous vide-ägg i grön soppa

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Att tillaga ägget genom sous vide ger en trögt rinnande äggula som blir som en krämig och smakrik sås. Ät som det är eller servera som tillbehör – här i en grön soppa på grönkål, spenat och ruccola.

Ingredienser

4 portioner

  • 100 g
    spenat
  • 50 g
    grönkål
  • 50 g
    ruccola
  • 2-3 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 dl
    gröna ärtor, kokta
  • 2 cm
    pepparrot
  • 1-2 msk
    rostade pekannötter, krossad
  • ½
    gul lök
  • 1 liter
    vatten
  • 2-3 msk
    kycklingfond, koncentrerad
  • 1 dl
    grädde
  • 1 tsk
    salt
  • 1-2 krm
    peppar
  • majsstärkelse, för redning

Sous vide-ägg

  • 4
    ägg
  • 1 liter
    vatten
  • 2 tsk
    salt
  • 4 tsk
    olja
  • 4
    påsar, att sous vida ägget i

Så lagar du