Sous vide-ägg i grön soppa

Sous vide-ägg i grön soppa

Publicerat:

Tillagningstid:

Att tillaga ägget genom sous vide ger en trögt rinnande äggula som blir som en krämig och smakrik sås. Ät som det är eller servera som tillbehör – här i en grön soppa på grönkål, spenat och ruccola.

Ingredienser

4portioner

  • 100g
    spenat
  • 50g
    grönkål
  • 50g
    ruccola
  • 2-3klyfta(or)
    vitlök
  • 2dl
    gröna ärtor, kokta
  • 2cm
    pepparrot
  • 1-2msk
    rostade pekannötter, krossad
  • ½
    gul lök
  • 1liter
    vatten
  • 2-3msk
    kycklingfond, koncentrerad
  • 1dl
    grädde
  • 1tsk
    salt
  • 1-2krm
    peppar
  • majsstärkelse, för redning

Sous vide-ägg

  • 4
    ägg
  • 1liter
    vatten
  • 2tsk
    salt
  • 4tsk
    olja
  • 4
    påsar, att sous vida ägget i

Så lagar du

1. Rosta snabbt pekannötterna i en torr panna och krossa dem sedan i en mortel.

2. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs lök snabbt i några minuter. Vänd ner det gröna och slå sedan på vattnet och grädden. Låt koka upp och mixa sedan allt med en stavmixer eller i en blender.

2. Servera med sous vide-ägget, rivna pepparroten och de rostade krossade pekannötterna.

Sous vide-ägg

1. Placera påsen i en tillbringare eller liknande. Häll ner 1 tsk olja och lite salt i påsen. Kläck försiktigt hela ägget i påsen och sänk påsen under vatten till hälften, detta för att få ut all luft. Kläm igen med påsklämmare.

2. Lägg påsen i en kastrull med 69-gradigt vatten i 4-5 minuter. Ta upp påsen och servera ägget i den gröna soppan.

Dela det här receptet med dina vänner!