Sous-vide röding med apelsin och hummersås

Tid:

Sous-vide röding med apelsin och hummersky.

Tid:

Röding är en fantastisk fisk som ska tillagas varsamt då den lätt blir torr. Genom sous-vide-metoden får du ett saftigt resultat. Servera med sous-vide-rotsaker och en krämig hummersås.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 st
    rödingfiléer med skinn, 120-150 g/st
  • 1 msk
    salt
  • 1 msk
    apelsinvinäger
  • 1 st
    apelsin, zesten
  • 1 msk
    dillfrön
  • 2 krm
    nymortlad vitpeppar

Sous-vide-rotsaker

  • 100 g
    potatis
  • 100 g
    morötter
  • 100 g
    palsternacka
  • 50 g
    kålrot
  • 1 knippa(or)
    dill
  • 100 g
    smör
  • 1 msk
    salt
  • 1 tsk
    nymortlad vitpeppar

Krämig hummersås med godis

  • 3 dl
    grädde
  • 2-3 st
    karameller med anissmak
  • 2 msk
    hummerfond
  • 1 msk
    vinäger
  • ½ st
    citron
  • 1 st
    schalottenlök
  • 1 msk
    majsstärkelse för redning
  • 1 msk
    vatten
  • 2 krm
    nymortlad vitpeppar
  • 1-2 krm
    salt

Så lagar du