Svamppanna med ägg och rotfrukter

svamp, panna, ägg

Publicerat:

Tillagningstid:

En mustig svamppanna med rotfrukter där allt steks i en och samma panna och dunkas fram mitt på bordet i lite härlig familystyle.

Ingredienser

4portioner

  • 1msk
    rapsolja
  • 500g
    blandade svampar, skurna till liknande storlekar
  • 3st
    potatis, 4 om de är små
  • 1st
    morot
  • 1bit(ar)
    rotselleri (tärnad i 1x1 cm bitar)
  • 1st
    gul lök, finhackad
  • 1kvist(ar)
    dragonkvist
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1msk
    smör
  • 4st
    ägg
  • 1kvist(ar)
    libbsticka
  • 0,5tsk
    salt
  • 0,5dl
    olivolja
  • 1kvist(ar)
    persilja
  • salt och peppar

Så lagar du

 

1. Hetta upp oljan i en medelstor stekpanna. När den är varm steker du svampen tillsammans med dragon, när svampen börjar få färg så lyft upp den och lägg den åt sidan. 

2. I samma panna tillsätter du nu tärnade rotfrukter och potatis och steker gyllene. När rotsakerna börjar få färg vänder du ner den hackade gullöken, vitlöken och smör fortsätt stek på medelvärme tills allt är gyllene.

3. Lägg sedan tillbaka den stekta svampen i pannan, blanda runt och smaka av med salt och peppar. 

4. Gör fyra gropar i svampblandningen, knäck i äggen och täck med pannlock tills äggvitan är genomstekt.

5. Hacka under tiden libbstickan grovt. Lägg den i mortel och mortla tillsammans med ½ tsk salt, hackad vitlök, olivolja och vitvinsvinäger. Jobba på tills du har en pasta.

6. När äggvitorna är genomkokta är rätten redo att servera och du ringlar då över libbstickadressingen, ett par drag på svartpepparkvarnen och persilja.

 

Dela det här receptet med dina vänner!