Viltpaté på Stickans vis

Tillagningstid:

Viltpaté på Stickans vis

Publicerat:

Tillagningstid:

Len viltsmakande paté med sås av havtornsbär. I den här förrätten tar Stickan vara på de unika råvaror som skärgårdsön Gällnö bjuder på.

Ingredienser

4 portioner

  • 450 g
    kycklinglever
  • 250 g
    viltfärs
  • 125 g
    fläskfärs
  • 100 g
    sidfläsk, finhackat
  • 1 st
    gul lök, finhackad
  • 1/2 st
    purjolök, hackad
  • 2 st
    vitlöksklyftor, hackade
  • 1 burk(ar)
    sardeller, hackade
  • 125 g
    späck, finhackat
  • 1 msk
    ingefära, färskriven
  • 2 st
    ägg
  • 3 dl
    grädde
  • 1 st
    morot, skuren i stavar
  • 100 g
    kantareller, brynta
  • 3 msk
    timjan
  • 3 msk
    gin

Cumberlandsås på havtorn

  • 1 dl
    havtornssylt/gelé
  • 2 msk
    apelsinmarmelad
  • 1/2 tsk
    senapspulver
  • 1 tsk
    ingefära, färskriven
  • 1 tsk
    zest från apelsin
  • 3 msk
    gott vitt vin, alternativt vitt portvin
  • 1 msk
    maizena

Så lagar du