Foto: Bildbyrån

Kennedy satte en drömfrispark och fångade en öl

Uppdaterad
Publicerad

Banderollerna var upphängda för legendaren Kennedy Bakircioglus ära. Han byttes in i slutet och efter sex minuter på planen dundrade han in en frispark och 3-0-målet i Hammarbys seger mot IFK Göteborg. Segergesten när han sprang efter långsidan och fångade en inkastad öl och drack för att fira är redan klassisk.

– Jag har väntat länge på den här chansen och nu fick jag komma in. Jag fick på en riktigt bra träff och brukar lyckas bra mot Göteborg, tror att det är tredje frisparksmålet mot Göteborg, säger Kennedy som i målfirandet fångade ett inkastat plastglas med öl och firade med en klunk innan det kastades tillbaka upp på läktaren.

– Jag tror det var en öl som någon kastade in av glädje, det var häftigt. En rolig grej. Nu känns det bra att jag är tillbaka igen, ler Kennedy.

Han firade länge med fansen som stod kvar och sjöng för sin spelare.

Kom in när Hammarby precis fått straff

Precis när Kennedy kom injoggande på planen hade Hammarby fått straff efter att Nikola Djurdjic tryckts väl hårt i ryggen bakifrån av Marcus Degerlund, utlånad från Bajen för övrigt.

Fansen hoppades att Kennedy skulle få slå straffen men den tog Jiloan Hamad hand om och satte 2-0.

Sex minuter senare fick Kennedy chansen efter en frispark från 29 meter. Den 37-årige ikonen, som knappt fått speltid alls den här säsongen, dundrade upp den i det vänstra krysset och rusade ut till den vänstra hörnflaggan och firade vilt med fansen och omedelbart dånade ramsan ”Oah Kennedy, säg oah Kennedy” på Tele2.

Tog ledningen på ett slumpmål

Efter en hörna gick bollen fram till Björn Paulsen som nickade mot målet med knapp styrfart. Muamer Tankovic försökte nå bollen med tåspetsen men missade och bollen gick förbi den tvekande målvakten Tom Amos som inte täckte bollbanan och snöpligt fick se bollen studsa in i mål.

– Jag försökte nicka mot den bortre stolpen och det var mitt mål, säger dansken Paulsen på engelska efter sitt 1-0.

Hammarby hade nästan allt i den första havleken men blev nonchalant i slutet och släppte till två jättechanser som dock Blåvitt inte förmådde utnyttja.

Därmed bröts den dystra sviten i svarta september där det blev en poäng av tolv möjliga för Stockholmslaget.

Allsvenskan
Hammarby IF logo

Hammarby IF

3 - 0

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 18973
Domare: Bojan Pandzic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer