Aksel Lund Svindal lägger av efter Åre-VM

Uppdaterad
Publicerad

En av alpinvärldens största, Aksel Lund Svindal, lägger av. NRK rapporterar att VM i Åre blir 36-åringens sista framträdande i karriären.

– Det blir en perfekt avslutning, säger Svindal till SVT Sport.

Aksel Lund Svindal meddelade i torsdags att hans skadade knä, som han haft problem med en längre tid, skulle stoppa honom från att konkurrera under helgens tävlingar i Kitzbühel.

– Jag har kört i världscupen i många år och känner att det är på tiden att tänka på att det är slut nu, säger Svindal.

Se intervjun i spelaren ovan.

Imponerande meritlista

Det har dock inte stoppat norrmannen från att vara på plats i den österrikiska skidorten.

NRK rapporterar nu också om att 36-åringen på ett sponsormöte berättat att han lägger av efter VM i Åre, något som även går att läsa på hemsidan till Österrikes Olympiska kommitté.

– Det blir min sista tävling på elitnivå, säger Svindal.

Aksel Lund Svindal lägger av. Foto: Bildbyrån

Svindal har en imponerande meritlista att se tillbaka på. I fjol vann han OS-guld i störtloppet i Pyeongchang och 2010 i Vancouver vann han OS-guld i Super-G. Han har även totalt fem VM-guld och två totalsegrar i världscupen. Aksel Lund Svindal har 36 segrar – totalt 80 pallplatser – i VC-sammanghang.

Osäkert med start för Jansrud

En annan norrman som haft otur med skador är Kjetil Jansrud som bröt handen på träning i början på veckan. Det är fortfarande osäkert om han kommer att hinna komma till start till Åre-VM.

– Det är väldigt osäkert, men jag ska försöka, säger Jansrud till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.