Corona-viruset som är en lungsjukdom, bröt ut i kinesiska Wuhan och har under januari månad skördat ett antal dödsoffer. Foto: Bildbyrån/TT

Alpina världscupen i Yanqing ställs in på grund av corona-viruset

Uppdaterad
Publicerad

Sverige hade redan valt att stanna hemma.Nu ställs hela den alpina världscupen i Yanqing in.Anledningen: coronaviruset.– Hälsan och välfärden är det viktigaste, säger Fis ordförande Gian Franco Kasper.

Utbrottet av coronaviruset gör nu att det internationella skidförbundet (Fis) väljer att ställa in världscuptävlingarna som skulle ha körts i kinesiska Yanqing den 15-16 februari.

– Även om risknivån i Yanqing är låg så är hälsan och välbefinnandet för idrottarna och alla deltagare det som måste prioriteras. Det är även viktigt att idrottarna kan fokusera på den helt nya och väldigt utmanande banan, säger Fis ordförande Gian Franco Kasper i ett uttalande på förbundets hemsida.

Tävlingarna skulle ha varit de första i värdscupen som någonsin körts i Kina, och de första på internationell nivå i de kommande OS-backarna.

Fis skriver på sin hemsida att de kommer att återkomma med besked om när störtlopp- och super-G-tävlingen kommer att köras.

KLIPP: Så farligt är coronaviruset

KLIPP: Stjärnan efter corona-larmet: ”Väntar på besked” (24 januari 2020)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.