Swenn-Larsson körde ur i solklar ledning

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn-Larsson var på väg mot karriärens första VC-seger.

Men i solklar ledning och med bara fyra portar kvar till mållinjen kraschade 28-åringen.

– Surt. Jag vet inte vad som hände, säger hon till SVT Sport.

Anna Swenn-Larsson har längtat efter en seger i slalomens världscup. Säsongens resultat för hennes del är fyra, trea, femma och tvåa samt en uråkning. Efter dagens första åk i slovenska Kranjska Gora hade Anna Swenn-Larsson slagläge – efter en riktigt bra tid.

Svenskan hade startnummer fem, stod för ett stabilt åk och åkte i mål som etta, hela 50 hundradelar före norskan, Nina Haver-Löseth.

– Det är kul att se en ”etta”, det har man inte gjort så många gånger. Det var ett väldigt bra konstant åk som var relativt rent, sa Anna Swenn Larsson till SVT efter första åket.

”Jag vet inte vad som hände”

Och i andra åket var det upplagt för Swenn-Larsson att ta hem sin allra första världscuptävling.

Hon hade 1,17 tillgodo till tvåan Petra Vlhova när andra mellantiden var passerad, men då slog 28-åringen till med en vurpa – och körde ur, strax före mållinjen.

– Surt. Jag vet inte vad som hände. Jag hade bestämt mig för att gå för det, det är så många gånger jag känt att jag fegat för det, jag gick för det, men idag gick det inte hela vägen, säger Anna Swenn-Larsson till SVT. 

– Det är som det är. Nästa gång går det vägen. Klart man är besviken...

Tvåa slutade Wendy Holdener, Schweiz, och tre blev Katharina Truppe, Österrike.

Karriärsbästa för Fjällström

Magdalena Fjällström noterade sitt bästa resultat i karriären i en världscuptävling i slalom med en tiondeplats. Hennes tidigare bästa resultat var en 13:e placering. Emelie Wickström blev sjua.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.