Sara Hector tolva Foto: TT

Hector tia när 18-åriga Robinson vann i Kranjska Gora

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector blev tia i storslalomen i slovenska Kranjska Gora. Det innebär att svenskan varit topp 10 fyra tävlingar i rad.

Hon hade 60 hundradelar till pallen, där 18-åriga Alice Robinson, Nya Zeeland, stod överst på en förstaplats.

– Jag låg verkligen på gränsen hela tiden och det var mitt mål idag, säger Alice Robinson på SVT Sport.

Alice Robinson tog sin andra storlalomseger i karriären när hon vann med 34 hundradelar före Petra Vlhova, som låg etta efter första åket. 

Trea kom hemmaåkaren Meta Hrovat som låg trea inför andra åket, och som åkte in och slutade på samma tid som Wendy Holdener, som därmed delade tredjeplatsen.

– Jag är så himla glad över hur jag åkte skidor idag. Jag låg verkligen på gränsen hela tiden och det var mitt mål idag. När man har sådana här åk som är på gränsen vet man aldrig var det kommer att sluta så när jag kom ner kände jag bara att ”ah, det lönade sig idag”, säger Robinson till SVT Sport.

Kan du förstå det här?

– Jag vet inte, jag hade en sån härlig känsla i den här backen så jag är jätteglad. 

Men du var nära att åka ut några gånger, vad hade du för känsla under åket?

– Jag kände ju att jag låg på gränsen så några gånger kände jag att ”åhhh nej” men det var lugnt i slutändan.  Jag är ute efter att hitta kontinuitet så jag är jätteglad att jag lyckades vinna igen.

Tvåan Petra Vlhova:

– Jag är glad men också besviken. Ligger man först efter första åket vill man vinna men det känns okej ändå.

Om Robinson säger hon:

– Hon var perfekt idag. Hon är riktigt stark och hon kommer bara bli starkare.

Hector bästa svenska

Sara Hector var bästa svenska. Efter första åket hade hon 63 hundradelar till pallen, och till slut var hon 60 ifrån tredjeplatsen.

– Jag åkte alldeles för runt, det är lite irriterande. Jag hade kunnat gå mycket rakare. Jag gjorde någon riktigt kass sväng där, sa Hector till SVT Sport, efter första åket.

I andra åket gjorde hon ett bra mellanparti men hon svarade för en miss i början och tappade tid mot slutet.

Alphand åkte ur

Någon som hade mer otur var Estelle Alphand som körde ur strax efter första mellantiden när hon la sig ner i en ganska okomplicerad sväng.

– Jag la mig på innerskidan och ramlade ganska snabbt på banan. Tråkigt. Jag är lite ledsen ändå. Jag hann inte komma in i tempot och så, sa Alphand till SVT Sport.

Magdalena Fjällström slutade på en 17:e plats.

Mikaela Shiffrin är fortfarande frånvarande efter hennes pappas död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.