Foto: Bildbyrån

Andra åket inställt i Semmering – tävlingen inställd

Uppdaterad
Publicerad

Det blev bara ett storslalomåk i Semmering under måndagen. Vädret och framför allt vinden gjorde att andra åket inte gick att genomföra, nu stryks tävlingen och kommer inte återupptas.

– Målet blåste nästan bort, säger landslagstränaren Peter Öberg.

Sara Hector som slutade på pallen senaste tävlingshelgen i Courchevel hade chansen på en ny pallplats när dagens tävling i Semmering blåste bort. Hector med tidigt startnummer tog sig ner 74 hundradelar bakom ledande Petra Vlhova och låg femma inför det andra åket.

Redan i slutet av första åket började det blåsa ordentligt och när det var dags för andra åket så flyttades starten ner. Trots en kortare bana och senarelagd start så gick inte det andra åket att genomföra. 

Under eftermiddagen kom beskedet att tävlingen inte kommer att återupptas och att resultatet från första åket stryks ur listorna.

Tufft beslut för Hector

Sara Hector har kämpat med både skador och åkningen de senaste åren. Men den här säsongen har 28-åringen visat att hon fortfarande kan hänga med de allra snabbaste. Andraplatsen i Courchevel nyligen var hennes första pallplats i världscupen sedan 2014 och förstaåket i Semmering var ett nytt formbesked.

Ställning efter första åket

1: Petra Vhlova SVK

2: Marta Bassiono ITA +0.22

3: Michelle Gisin SUI +0.35

4: Mikaela Shiffrin USA +0.59

5: Sara Hector +0.74

22: Estelle Alphand +2.43

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.