Foto: Bildbyrån

Åre-VM fälls för vilseledande reklam

Uppdaterad
Publicerad

Alpina VM i Åre i februari marknadsförde sig som ett ”fossilfritt VM”. Men nu fälls arrangören för vilseledande reklam, skriver Dagens Nyheter.

Det är en privatperson som har gjort anmälan efter att ha reagerat på en rubrik på mästerskapets webbplats med texten ”Fossilfritt VM”. Anmälaren menar enligt DN att rubriken är ”oerhört provocerande och missledande”.

”Fossilfri betyder rimligen fri från fossila råvaror och energi. Ambitionsnivån för VM i Åre är dock så oändligt långt från fossilfri och rubriken är tveklöst missledande”, skriver anmälaren enligt tidningen.

Reklamombudsmannen (RO) håller med och menar att påståendet ”fossilfritt VM” uppfattas som om mästerskapet skulle vara det, när så inte var fallet. Därför fäller RO arrangören för vilseledande reklam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.