Beat Feuz störtloppsvinnare

Uppdaterad
Publicerad

Säsongens två störtloppsgiganter, Beat Feuz och Dominik Paris gjorde upp om den totala segern i störtloppscupen idag. Där drog schweizaren Feuz det längsta strået när han vann totalen för andra året i rad.

– Det stör mig inte. Jag är nöjd med min säsong, säger Paris till SVT Sport.

Inför dagens störtloppsavslutning i Soldeu, Andorra, skiljde det 80 poäng mellan schweizaren Beat Feuz och Dominik Paris från Italien i den totala störtloppscupen.

Paris vann tävlingen, 34 hundradelar före Kjetil Jansrud och ytterligare sju hundradelar före österrikaren Otmar Striedinger.

Men vad hjälpte det när Beat Feuz blev sjua och därmed tog tillräckligt med världscuppoäng för att bli totalvinnare. Han vann med 20 poäng före italienaren.

Schweizaren tog därmed emot kristallkulan för andra året.

– Jag är riktigt stolt över den andra titeln. Jag har varit väldigt jämn. Jag har visserligen bara vunnit en gång och Dominik fyra, men jag har lyckats ta många pallplatser, säger Feuz.

SVT:s expert Pernilla Wiberg:

– Han har en otrolig känsla för snön och han blir inte stressad när han råkar ut för trubbel. Det är det som skiljer en mästare från en icke-mästare, berömmer Pernilla Wiberg i SVT.

Dominik Paris var på gott humör i den mixade zonen trots andraplatsen i totalen.

– Det är en del av sporten och Beat har varit stark hela säsongen så det är ingenting som stör mig. Det var roligt att åka i dag, säger Paris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.