Dominik Paris efter störtloppet i Kvitfjell. Foto: Bildbyrån

Paris sköt upp Feuz totalseger – snabbast i Kvitfjell

Uppdaterad
Publicerad

De två störtloppsgiganterna i år som också slåss om segern i störloppscupen, Beat Feuz och Dominik Paris, var också de det handlade om i Kvitfjells störtlopp. Starkast? Super G-vinnaren från Åre Paris som därmed skjuter upp Feuz seger i störtloppscupen.

Schweizaren Beat Feuz, som med en vinst kunde säkra segern i störtloppscupen, hade avslutat vasst i Norge och Kvitfjells störtlopp. Problemet? Dominik Paris, som hade varit både före och efter vid tidigare mellantider, var ännu snabbare.

– Feuz åkte snabbt på slutet, inte ska det väl gå, jo men det går för den store italienaren, kommenterade SVT Sports expert Tobias Hellman.

Paris seger gör att han skjuter upp Feuz ändå väntade seger i totalcupen. En totalvinst han ändå lär tar i det avslutande racet i Soldeu, Andorra  – trots Paris seger ledar Feuz ändå klart.

Monsén enda svensk

Länge såg österrikaren Matthias Mayer ut kunna hota de två kanonerna, ledde fram till den näst sista mellantiden, men avslutningen var inte Paris-klass.

Det svenska bidraget till tävlingen, Felix Monsén, blev 20:e, hans bästa världscupresultat någonsin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.