Matts Olsson tappade i andra åket – blev sexa

Uppdaterad
Publicerad

Matts Olsson låg inför det andra åket på en fjärdeplats, och hade pallkänning. Men i det andra åket tappade 30-åringen något och hamnade på en sjätteplats.

Efter det första åket låg Matts Olsson endast nio hundradelar från pallen, och 77 hundradelar från ledande Marcel Hirscher. Matts Olsson hade det lite tyngre i det andra åket där han hade den 16:e bästa tiden.

– Tyvärr såg man att han var på väg åt det hållet. Men det här tycker jag är en skön comeback efter VM och den hjärnskakningen han hade inför VM. Han är tillbaka på banan och åker riktigt bra skidor igen. Vi ska inte hänga läpp över det där, säger SVT:s expert Tobias Hellman efter det andra åket.

Men det blev ändå inte ett så stort fall för Olsson som till slut hamnade på en sjätteplats, en sekund efter segrande norrmannen Henrik Kristoffersen.

Segern för Kristoffersen kom efter att Marcel Hirscher från Österrike tog sig i mål endast fyra hundradelar efter Kristoffersen. Trea blev fransmannen Thomas Fanara som kom 39 hundradelar efter Kristoffersen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.