Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elvira Öberg och Hanna Öberg. Foto: Bildbyrån

Hanna Öberg om rivaliteten till systern Elvira Öberg: ”Måste hantera det här”

Uppdaterad
Publicerad

På en sommar gick lillasystern Elvira Öberg ikapp sin syster tillika världsstjärnan Hanna Öberg.

Något som Hanna aldrig tidigare behövt hantera.

– Att få stryk av lillasyster, det hade jag inte behövt ha med i beräkningarna innan, säger hon i dokumentären Bäst när det gäller.

Hanna Öberg var i världseliten samtidigt som lillasystern Elvira var en stor talang. Men när Elvira Öberg kom ikapp uppstod problem som systrarna aldrig tidigare hade behövt hantera, berättar Hanna Öberg i dokumentären Bäst när det gäller.

– Vi har en väldigt fin relation och jag skulle säga att det var en större påfrestning på relationen när hon kom upp för cirka två år sedan. Då började hon bli riktigt stark på träning under den sommaren och det gick väldigt snabbt från att hon hade varit en bit efter till att nästan bli starkast på alla pass.

– Då kände jag: ”jag måste hantera det här”. Att få stryk av lillasyster, det hade jag inte behövt ha med i beräkningarna innan.

”Fortsätter sparra varandra varje dag”

I SVT:s morgonstudio berättar Elvira sedan hur det är att alltid ha jagat storasysterns framgångar.

– Jag har haft förmånen att vara lillasyster till Hanna och jag har haft möjlighet att kunna jaga hennes framgångar hela tiden och det är en nyckel för mig. Vi fortsätter sparra varandra varje dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.