• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

Tommy Eliasson Winter. Foto: Bildbyrån

Alpinchefen hoppas stjärnorna fortsätter: ”Ska motivera dem”

Publicerad

Alpinchefen Tommy Eliasson Winter summerar mästerskapet och hoppas på att André Myhrer och Frida Hansdotter fortsätter.
– Kommer göra mitt för att försöka motivera dem och fortsätta, säger han till SVT Sport.

Det blev en svensk medalj under VM i Åre, den kom i damernas slalom genom Anna Swenn-Larsson. Men på förhand fanns förhoppningar om mer.

– Jag tycker att våra åkare gör bra insatser men sen som lag hade vi hoppats på att ta teameventet, det var en av våra stora interna målsättningar att ta det guldet, säger Alpinchefen Tommy Eliasson Winter.

På herrsidan ser återväxten inte lika bra ut som det gör på tekniksidan för damerna. Nu hoppas Eliasson Winter att några av de äldre åkarna väljer att fortsätta.

–  Kan vi få behålla André och några av de äldre åkarna att vara lite grann som en mentor till de yngre. Om Matts Olsson kan leda truppen lite grann nästa år, Rönngren kan ta ytterligare ett steg, Kristoffer Jakobsen kan stabiliseras så har vi ändå en ganska slagkraftig trupp för att kunna vara med och vinna tävlingar.

”Det är jättetråkigt“

– Jag kommer göra mitt för att försöka motivera dem att fortsätta. Sen har vi en annan kontinuitet på damsidan. Frida Hansdotter är i allra högsta grad konkurrenskraftig.

Efter herrarnas slalom sa Mattias Hargin att det kan ha varit han sista race.

– Jag tycker det är jättetråkigt förstås. Jag hade gärna sett Mattias åka vidare och ta jobbet och börja om lite grann. Men om han känner att det här är slutet då kommer jag hedra det och försöka ge honom klapp på axeln och hjälpa honom vidare in mot bra framtid också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer