Shiffrin vann i störtlopp – för andra gången i karriären

Uppdaterad
Publicerad

Det var ett tekniskt störtlopp som avgjordes i bulgariska Bansko och då visade Mikaela Shiffrin sin klass och tog sin andra världscupseger i den disciplinen.

– Det var lite läskigt. Vid starten tänkte jag: ”Du måste vara tuff nu”, säger Shiffrin.

Shiffrins insats imponerade

– Fantastiskt. Hon är en duktig skidåkare så då hanterar man en sådan här backe bra, säger Lisa Hörnblad som gästade som expertkommentator i SVT.

Det var elfte gången Shiffrin, som har dominerat den alpina skidåkningen de senaste åren, åkte störtlopp i världscupen. Den enda gången hon har vunnit tidigare var i kanadensiska Lake Louise 2017.

Tvåa i dagens tävling var italienskan Federica Brignone som även hon har sina största meriter från mer tekniska grenar. Hon var 18 hundradelar långsammare än amerikanskan.

– Det var två toppåkare som vi visste skulle åka bra när det var så här tekniskt. När det är en väldigt teknisk backe så förändras resultatlistorna, säger Hörnblad.

Trea i tävlingen kom Joana Hählen, Schweiz, som aldrig tidigare har varit på pallen i världscupen.

Amerikanskan Alice McKennis kraschade, efter att rätt så nyligen ha återvänt från en skadefrånvaro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.