Experten om Myhrer: ”Hade lämnat ett tomrum om han slutat”

Publicerad

SVT Sports alpine expert Tobias Hellman blev positivt överraskad när han hörde att OS-guldmedaljören André Myhrer, 36, fortsätter en sista säsong.
– Det är jätteskönt att han fortsätter, säger Hellman till SVT Sport.

– Jag är lite överraskad eftersom jag vet att han hade en fundering kring vad familjen skulle tycka om det och det var en tungt vägande faktor men uppenbarligen har de kommit överens, säger Hellman.

Myhrer tog två pallplatser förra säsongen: En andraplats i Hammarbybackens parallellslalolm och en tredjeplats i Levis slalompremiär.

– Sedan får vi ser hur mycket Myhrer har kvar i sig. Men jag räknar med att han kan prestera någon eller några pallplatser framöver.

Vad betyder det för svensk alpin skidåkning att han fortsätter?

– Jag tror att det betyder en del just nu. Det är tunt på herrsidan och det känns viktigt att Myhrer fortsätter en stund till. Det är jätteskönt att han fortsätter. Han hade lämnat ett tomrum efter sig om han slutat, det skulle varit helt tomt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer