Mikaela Shiffrin. Foto: Bildbyrån

Beskedet: Alpina VM inför ny disciplin

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen föreslog Fis styrelse att alpin kombination ska försvinna från VM-programmet, OS och världscupen – och ersättas av individuell parallellslalom. Då togs även beslutet att genomföra båda disciplinerna på VM i Cortina 2021.

Under den tävlingsfria onsdagen på det pågående världsmästerskapet i Åre samlades Internationella skidförbundets alpina styrelse för ett möte med förbundets fullmäktige. Då lades det nya förslaget – att alpin kombination ska försvinna från OS, VM-programmet och världscupen och ersättas av individuell parallellslalom – fram.

– Det är en liten halvknepig gren, men den är rolig på det sättet att en all round-åkare vinner. Det är lite tråkigt att den tas bort, men det är samtidigt inte så många startande och inte så många som tar det seriöst, har Lin Ivarsson sagt till Sportbladet.

På samma möte beslutades att det kommer köras både individuell parallellslalom och alpin kombination på världsmästerskapet i italienska Cortina 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.