Visa alla (4)

Hansdotter sexa i första tävlingen efter OS

Det blev en sjätteplats för Frida Hansdotter i hennes första världscuptävling efter OS. Svenskan var 1.63 sekunder efter vinnande Ragnhild Mowinckel från Norge. – Jag är supernöjd, jag känner att min åkning stämmer mer och mer. Jag njuter av det, säger Frida Hansdotter till SVT Sport efter sin bästa placering i storslalom den här säsongen.

Inför det andra åket hade Frida Hansdotter en dryg sekund upp till ledande Ragnhild Mowinckel (Norge). Hansdotter gjorde ett stabilt förstaåk där hon körde till sig en sjätteplats i sin första start sedan OS.

Och även i det andra åket gick det stabilt. Hansdotter gjorde ett mindre misstag i början av åket men räddade upp situationen och tog tillslut en sjätteplats.

Mowinckel lyckades behålla ledningen och vann före Viktoria Rebensburg, som därmed vann storslalomcupen, och Michaela Shiffrin som i och med dagens tredjeplats säkrade segern i den totala världscupen.

– Fantastiskt kul när allt stämmer, säger Ragnhild Mowinckel till SVT Sport.

Frida Hansdotter ser också fram emot sin första världscupslalom som ny olympisk mästarinna i lördagens slalom i tyska Ofterschwang.

– Klart man är lite nervös, men det ska man vara inför tävling. Jag har en skön känsla i kroppen, vill åka fort och det ska bli kul att kasta sig ut och sätta ett bra åk, säger Frida Hansdotter till SVT Sport.

Sara Hector hoppades kunna hämta upp några placeringar i andra åket, men en tidig miss förstörde dagen för svenskan som slutade 22:a.

Även Estelle Alphand hade en tung dag och slutade på 26:e plats 4.37 sekunder bakom Mowinckel och det var en besviken Alphand som mötte SVT Sport efter åket.

– Jag försökte men det gick inte. Jag får kolla vad som gick fel och fixa det till nästa vecka, säger hon och syftar på världscupfinalen i Åre den  14-18 mars.

Jag är glad över att få tävla i Sverige, jag tror att det blir bra där, säger en förväntansfull Alphand.

Helgens alpina hålltider

Visa

Lördag: 09.30 Slalom damer, första åket. 11.00 Störtlopp herrar. 12.30 Slalom Damer, andra åket.

Söndag: 10.30 Super-G herrar

Alla tävlingar sänds i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer