Sofia Goggia strålade av lycka efter trippeln i Lake Louise. Foto: TT

Goggia kopierade Vonns trippel i Lake Louise

Uppdaterad
Publicerad

Lindsey Vonn kallades drottningen av Lake Louise. Nu har en ny drottning tagit plats på tronen. Sofia Goggia vann alla de tre alpina farttävlingarna under helgen och kopierade Vonns bedrift från 2011, 2012 och 2015.

– Det är en av min karriärs bästa segrar, säger italienskan.

Goggia vann två störtlopp och ett super-G i den kanadensiska alpina orten. Efter två stora segermarginaler i störtlopp under fredagen och lördagen blev det tajt i super-G:a under söndagen. Segermarginalen till Lara Gut-Behrami stannade vid 0,11.

– Jag är verkligen glad åt den här vinsten, den bästa av de tre jag vann här under tre dagar. Det är en av min karriärs bästa segrar, att jag kunde ställa om från störtlopp till super-G, säger Goggia enligt Reuters.

Goggia radade upp segrar förra säsongen som förkortades efter en knäskada i januari. Nu har italienskan börjat om på ny kula igen. Hon är regerande OS-mästare i störtlopp och har tagit 14 världscupsegrar.

Shiffrin glad åt sjätteplatsen

Mikaela Shiffrin var 26:a och 38:a i de inledande störtloppen men kunde plocka åt sig flera världscuppoäng i super-G:n där hon åkte in som sexa och toppar totalcupen på 405 poäng.

– Det kändes bra och det var skönt att känna att jag fortfarande har känsla för super-G efter ingen träning alls. Det var ett positivt sätt att avsluta helgen på. Det var en stor besvikelse efter störtloppen mooen jag kunde inte förvänta mig mer. Jag får helt enkelt svälja min stolthet även om det var frustrerande, säger Shiffrin.

Lisa Hörnblad tog världscuppoäng i störtlopp med att bli 18:e och 24:e. I super-G:n blev hon utan poäng som 34:a. Det var 25-åringens första start i världscupen sedan i februari 2019 på grund av en långvarig knäskada.

Den enda förutom Vonn och Goggia som tagit trippeln i Lake Louise är tyskan Katja Seizinger som gjorde det säsongen 1997-1998.

Aleksander Aamodt Kilde hade chansen att ta en trippel i Beaver Creek men söndagens störtlopp ställdes in på grund av för starka vindar. Klockan 21.00 på söndagen tog arrangören det slutgiltiga beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.