Aamodt Kilde skriker ut sin glädje efter andra segern på två dagar i Beaver Creek. Foto: TT

Kilde tog andra segern på ett dygn – körde för skadade Jansrud

Uppdaterad
Publicerad

I förrgår vann Aleksander Aamodt Kilde sin första seger efter den svåra korsbandsskadan i januari när han vann super-G:n i Beaver Creek. Han följde upp den segern med att vinna störtloppet i samma backe under lördagskvällen. 

– Jag körde för Kjetil, säger norrmannen om sin skadade lagkamrat.

Jansrud kraschade svårt i fredagens super-G, vilket gjorde Aamodt illa till mods och han hade svårt att glädja sig åt segern. 36-årige Jansrud har fått skador på korsbandet och det inre ledbandet och kommer att undersöka närmare när han kommer hem till Oslo under måndagen.

– Jag körde för Kjetil. Han skickade ett sms då jag stod och förberedde mig inför starten. Jag håller fingrarna korsade för att allt ska gå bra för honom. Jag vill inte tappa honom så här tidigt, säger Kilde.

Aamodt Kilde startade som nummer 19 och fick följande meddelande från Jansrud som var kvar på hotellrummet i den amerikanska alpina orten en timme utanför Denver, Colorado.

”Det är ingen som kört ett felfritt lopp. Det är upplagt för dig”, stod det i sms:et från Jansrud.

– Den feedbacken från Kjetil gjorde att jag kände mig lite tryggare. Det är inte alltid jag kan få någon hjälp av honom eftersom jag ofta startar före. Det var en väldigt fin gest av honom, säger Kilde, som framför allt prickade den nedre svårare delen av banan perfekt och vann stort före Matthias Mayer, som var 0,66 bakom.

Ende svensken Monsén körde ur

Strax bakom startade svensken Felix Monsén som nummer 22 men lade sig på en innerskida i den övre delen av banan och fick bryta. Han var rejält sur på sig själv och skrek rätt ut i backen när han i sakta mak tog sig ner för banan. Olle Sundin var på plats men kom aldrig till start.

Aamodt Kilde fick även ett sms från flickvännen Mikaela Shiffrin, som hade ett misslyckat störtlopp i Lake Louise, där hon åkte in på 38:e plats.

– Det är så häftigt. Vi är bra för varandra, säger Kilde om relationen som var offentlig sedan försommaren då Kilde gick på rehab efter knäskadan.

I Lake Louise vann Sofia Goggia. Lisa Hörnblad blev 18:e.

1) Aleksander Aamodt Kilde, Norge, 1.39,63

2) Mattias Mayer, Österrike, +0,66

3) Beat Feuz, Schweiz, 1,01

Resultat störtlopp Lake Louise:

1) Sofia Goggia, Italien, 1.48,42

2) Breezy Johnson, USA, +0,84

3) Corinne Suter, Schweiz, 0,98

18) Lisa Hörnblad, Sverige, 2,29

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.