Hans Olsson: ”Det kommer bli tufft i morgon”

Publicerad

De svåra väderförhållandena som råder i Åre riskerar att ställa till det för herrarnas störtlopp.
– Det blir både vind och snö i morgon på störtloppsdagen så det kommer bli tufft, säger Hans Olsson, tävlingsledare under VM i Åre, till SVT Sport.

Fredagens störtlopp i damernas kombination flyttades fram på grund av svåra väderförhållanden. Och även lördagens störtlopp för herrarna är i riskzonen.

– Vår meteorolog säger att det blir en kämpig helg. Volontärerna har jobbat riktigt hårt 3-4 dagar. Så fort det blir lite nederbörd blir det kopiösa mängder på fjället. Jag vet inte om det går att beskriva hur mycket arbete det blir liksom, säger Hans Olsson, tävlingsledare under VM i Åre, till SVT Sport.

Den norske legendaren Aksel Lund Svindal är tänkt att göra sin sista start i morgon. Men det är oklart om det blir någon tävling i morgon. Damernas sista störtloppsträning ställdes in och det ska vara besvärligt väder även i morgon.

– Det blir både vind och snö i morgon på störtloppsdagen så det kommer bli tufft i morgon.

Blir det störtlopp, om du får gissa?

– Gissar jag, då tror jag det blir svårt faktiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer