Fjärde pallplatsen för Hansdotter i Åre

Publicerad

Frida Hansdotter tog sin fjärde individuella pallplats i Åre efter att ha kört upp sig från en sjätteplats till en tredjeplats. Vann gjorde överlägsna Mikaela Shiffrin.

Det var tight i toppen bakom överlägsna Mikeala Shiffrin, fem åkare var inom 35 hundradelars marginal och Frida Hansdotter var först ut från plats sex.

Frida Hansdotter hade grön skylt i mål och höll undan för alla åkare förutom Wendy Holdener som knep andraplatsen med en hundradel och för överlägsna Mikaela Shiffrin som vann med segermarginalet 1,58 sekunder.

Frida Hansdotter tog sin sjunde raka pallplats i världscupen och knep även tredjeplatsen i slalomcupen.

– Det var mer publik än det någonsin har varit i Åre så det är kul att ge tillbaka, säger Frida Hansdotter till SVT Sport.

– En härlig överraskning att komma trea i slalomcupen också, fortsätter Hansdotter.

Vad säger du om Mikaela Shiffrin?

– Hon är inte oslagbar. Jag slog henne på OS, men man ska komma ihåg att hon är en stor talang i den unga ålder hon är också.

Swenn-Larsson top 10

Anna Swenn-Larsson avslutade säsongen fint med en ny topptioplacering. Svenskan var nia i mål.

Estelle Alphand fick även hon till ett riktigt bra andra åk och hade grön skylt i mål. 22-åringen hamnade precis som i första åket på plats 13.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer