Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här tvingas Christian Simari avbryta sitt åk. Foto: SVT

Här tvingas han avbryta åket: ”Ska inte kunna hända”

Uppdaterad
Publicerad

Incidenterna fortsätter att hagla i den alpina världscupen.
Den här gången drabbades stackars argentinaren Christian Simari som var tvungen att avbryta sitt förstaåk i slalomen på grund av att en funktionär stod i banan.
– Det ska aldrig kunna hända, det är dråpligt, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

Strax före jul höll kroaten Filip Zubcic köra på en funktionär i storslalomen i Alta Badia.

I dag hände det igen.

Argentinaren Christian Simari var 75:e och siste man ut i första åket i italienska Madonna di Campiglio. Problemet var bara att funktionärerna hade glömt bort den stackars 39-åringen. För när han kom ner i backen, mot den andra mellantiden, stod nämligen en funktionär i banan som gjorde att Simari var tvungen att avbryta sitt åk och således fick han aldrig chansen att kvalificera sig för det andra åket.

– Det ska aldrig kunna hända, det är dråpligt... det är slalom så det blir ingen skada på det sättet att man kan råka köra på någon och göra sig illa ordentligt, men han fick avbryta åket. Funktionären observerade inte sista åkaren i banan, han tittade upp och såg åkaren och precis samtidigt avbröt han. Det ska inte hända. Argentinaren är mångårig i världscupen och verkligen en trotjänare, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

Se incidenten i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer